top of page
תמונת הסופר/תדרור כהן

עיצוב ממשק משתמש - UI Design


עיצוב ממשק משתמש

מבוא


הי שמי דרור כהן ואני מעצב ממשק משתמש.בואו ונדבר על עיצוב ממשק המשתמש של האפליקציה הבאה שלך אם זה לנייד או לדסקטופ.


הבנת המשימה: מהו עיצוב ממשק משתמש?


לפני שנתפוצץ, בואו נוודא שכולנו על אותה חללית. ממשק המשתמש, דומה ללוח המחוונים של ספינת החלל שלך - המקום שבו משתמשים מקיימים אינטראקציה עם האפליקציה שלך. זה מה שהופך את האפליקציה שלך לכיף לחקור או מבלבל כמו פיזיקת הקוונטים.


שלב 1: הכר את הקהל שלך (מילת מפתח: אישיות משתמש)


האם הייתם מעצבים חללית עבור חייזרים מבלי לדעת אם יש להם מחושים או אצבעות? ברור שלא! זו הסיבה שהשלב הראשון שלנו בעיצוב ממשק המשתמש הוא הבנת אישיות המשתמשים שלנו.


יצירת פרסונות משתמש


צלול לנתונים דמוגרפיים, ערכו ראיונות משתמשים ובעצם שחק אותה בלש עד שאתה מכיר את המשתמשים שלך טוב יותר מכל אחד אחר. זכרו: אתם מעצבים עבורם, לא עבורכם (אלא אם כן אתם קהל היעד שלכם, ובמקרה כזה, המשיכו הלאה!).


יצירת פרסונות משתמש


שלב 2: Wireframe כמו מקצוען


ברגע שנדע למי אנחנו מעצבים, הגיע הזמן לשרטט את הרעיונות שלנו. מסגרות Wireframes הם רישומי דמות המקל של עולם העיצוב - הם לא חייבים להיות יפים, אבל הם צריכים להעביר את המבנה והפונקציונליות של העיצוב שלך.


יצירת Wireframes


אתה יכול להשתמש בכל דבר, החל בעט ונייר וכלים מיוחדים. באופן אישי, עיצבתי כמה מהעבודות הטובות ביותר שלי על מפית בזמן שחיכיתי שהקפה של הבוקר שלי יתבשל. רק זכרו: אלו סקיצות ולא תקרת הקפלה הסיסטינית.


שלב 3: צור אב טיפוס כוכבי Prototype


אחרי שה-wireframes שלך מוכנים, הגיע הזמן לקחת אותם לטיסת מבחן. אב טיפוס הוא גרסה מפורטת ואינטראקטיבית יותר של ה-wireframes שלך. זה המקום שבו אתה יכול להתחיל לראות את העיצוב שלך מתעורר לחיים, כמו המפלצת של פרנקנשטיין - אבל ואני מקווה, פחות מפחיד.


בניית אבות טיפוס


ישנם כלים רבים זמינים לבניית אבות טיפוס, כמו Sketch, Figma ו-Adobe XD. בחר את זה שמתאים לסגנון שלך (ולתקציב). זכור, זה המקום שבו אתה יכול לבדוק את הממשק שלך ולבצע שינויים על סמך משוב. אז, הקשיבו למשתמשים שלכם.


שלב 4: עיצוב


עכשיו מגיע החלק הכיפי. ובכן, הכל כיף, אבל כאן מתרחש הקסם. עיצוב בנאמנות גבוהה הוא כמו גרסת שובר הקופות ההוליוודית של ה-wireframes ואבות הטיפוס שלך.


התחילו לעצב


הביאו צבעים, טיפוגרפיה, תמונות, אנימציות - תנו לזה לזרוח! אבל זכרו, כל כוכב נוצץ צריך לשרת מטרה. אל תתנו לאפקטים המיוחדים להאפיל על השימושיות.


עיצובים חוזרים


לאחר שעיצוב הנאמנות שלך מוכן, בדוק אותו, אסוף משוב ולאחר מכן בדוק אותו שוב. איטרציה היא כמו מסע בזמן - חזור אחורה, תקן את מה שלא עבד ואז התקדם. המשתמשים שלך יודו לך על כך.


שלב 5: הנחיות ועקביות של ממשק משתמש


בואו נדבר על חוקים. לא, לא חוקי הפיזיקה, אנחנו מעצבים, לא פיזיקאים! אני מדבר על הנחיות ממשק משתמש. אלו הן מערכות כללים שמבטיחות שהעיצוב של האפליקציה שלך יישאר עקבי ואינטואיטיבי.


בהתאם להנחיות ממשק המשתמש


הנחיות ממשק המשתמש אולי נשמעות כמו מורה קפדן, אבל הם למעשה החברים הכי טובים שלך בתחפושת. הם מבטיחים שהמשתמשים שלך לא הולכים לאיבוד בקוסמוס של האפליקציה שלך. זכור, עקביות היא המפתח, אלא אם כן אתה יוצר אפליקציית מבוך - אז, בכל אופן, תתפרע!


שלב 6: הסתגל והתפתח (עיצוב רספונסיבי)


בעולם העיצוב, בדיוק כמו ביקום, השינוי הוא הקבוע היחיד. גדלי מסך מתפתחים, העדפות המשתמש משתנות ומגמות עיצוב חדשות צצות (RIP, skeuomorphism). גם עיצוב ממשק המשתמש שלך צריך להסתגל ולהתפתח.


עיצובים רספונסיביים


עיצוב רספונסיבי הוא לא רק לגרום לאפליקציה שלך להיראות טוב בכל המכשירים, אלא גם להפוך אותה לפונקציונלית וידידותית למשתמש. לכן, בין אם המשתמשים שלך נמצאים בשעון חכם זעיר או בטאבלט ענק, הם אמורים להיות מסוגלים לנווט באפליקציה שלך בקלות.


סוף המסע שלנו (לבינתיים)


זכור, עיצוב ממשק המשתמש הטוב ביותר הוא ממוקד משתמש, עקבי, מגיב, ומעל לכל, תוצר של איטרציה ומשוב. ולעולם אל תשכח: ביקום של עיצוב ממשק משתמש, תמיד יש עוד מה לחקור.


תודה ועד הפעם הבאה, שלכם דרור כהן


פוסטים אחרונים

הצג הכול

Komentarze


bottom of page